Ailedeki Asosyallik
Günümüzde teknoloji gittikçe gelişmektedir. Artık oturduğumuz yerden bütün işlerimizi çok kolaylıkla halledebiliyoruz. Yaşadığımız hayat standartlarına göre konuşursak eğer her güzel şeyin zararları var ve bunları göz ardı edemeyiz. Peki, bu zararların ne kadar farkındayız?
Sosyal medyaya rehavet gün geçtikçe artıyor; Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya uygulamalarını artık hemen hemen herkes kullanıyor. Buda ister istemez asosyallik kavramını ortaya çıkarıyor. Asosyalliğin en büyük etkisi yetiştiği çevre ve ailesidir.
Aile ile bireyin arasında mesafe var ise asosyal olma ihtimali çok yüksek. Bir bireyin en sağlam sosyal bağı ailesi olmalıdır. Çünkü sosyal medyada ne kadar dostu, sırdaşı veya arkadaşı olursa olsun rahat davranışlar sergilediği tek yer aile ortamıdır.
Aile bunun bilincinde olmadığı takdirde kişi sosyal medyada sosyalliği aramak zorunda kalır. Şu da bir gerçektir ki kişi sosyal medyada sosyallik ararken neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmeye çalışırken bunalıma girer ve buda kişinin aile ile bağına zararlar verir. Zira çözüm bulunamadığı takdirde bir uzman tarafından destek alınması lazım.
Sosyalleşmek için tanımlanan ‘ Sosyal Medya ‘ bireyi asosyal bir yaşama iten tam bir akıl oyunudur.
YAZIYA YORUM KAT