Anayasa mı dediniz?
Son zamanlarda duyduğum en veciz söz Sn.Sucuoğlu’ndan geldi.
‘’Anayasayı ya oy birliği ile deleceğiz ya da çoğunlukla’’
Düşünün bir ülkenin Başbakanı yönettiği ülkenin Anayasasını çocuk oyuncağı zanneder. Ülkenin bu yasa ile yönetildiğinden haberi yok.
Bu anayasayı neden delecek? Belediyelerin sayısını azaltmak seçimlerini ertelemek için.
Bu yasayı geçirirken de eski Başkanlara Belediye başkanı maaşından emeklilik sağlayacak. Malum devletin parası çok.
Çok çünkü halk pahalılıktan inim inim inlerken beyler her gün yeni müşavirler yaratarak yeni üçlü kararname tayinleri yapabilmekte, Kıyak müdürlükler sağlamaktadırlar.
Bir defa da bu anayasayı ezilenlerin lehine düzenlemek için enerji harcamıyorlar.
Mücahit puanları Devlet memurlarına bire iki, sigortalıya bire bir. Memura kıyak 10 yıldan emeklilik. Şahıs 10-11 yıl mücahitlik yaptı.1974-1980 arası 10 yıl da memur .ya 30 ya da 32 yıl üzerinden emekli.Sigortalı ancak bu sürelerdeki emeklilik hakkını en az 20 yıl çalışarak elde edecek.Bu Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama değil mİ?
Kendileri Anayasaya aykırı geçici memur istihdamı yaparlar sonra bu geçicileri kadrolayın deriz Anayasaya aykırı derler. Hem kendileri Anayasayı çiğner hem hak arayanlara Aykırı derler.
Bu gün açık ve net olan bir durum var.Hayat Pahalılığı ödeneği % üzerinden ödenmektedir.Böylesi yüksek enflasyon yaşanan ülkelerde bu uygulama hep dar gelirlilerin aleyhine çalışmakta ve Asgari ücret ile memur maaşları arasındaki uçurum büyümektedir.Bir lise öğrencisine ‘’Bu adaletli mi?’’ Diye sorsam hayır der.Düzeltin deriz verilen hak geri alınmaz diye cevap gelir.Bu olumsuz durumu düzeltmek için farklı bir uygulama yapılamaz ezilen ezilsin.Sanki asgari ücret alan ile yüksek maaş çekenler fırına, markete,eczaneye,kasaba gittiğinde aldıkları maaşı sorup farklı fiyat uygularlar.
Hayat Pahalılığını bile vatandaşına adaletli bir şekilde dağıtamayanlar biz bu ülkeyi adaletli olarak yürütüyoruz demesinler.
Anayasayı da keyfimize göre deleriz sevdasından vaz geçsinler.
Başta 10.nuncu madde olmak üzere Anayasada değişmesi gereken çok şey var. Başta yazılımı fiyasko.
1983’den itibaren bu Anayasayı kullanıyoruz birçok aksaklıkları ortada iki kez Anayasa değişikliği için sandığa gidildi her ikisinde de geçici 10.nuncu maddenin kaldırılması söz konusu olmadığı için reddedildi.
Yeni bir Anayasa komisyonu kurun başta geçici 10.nucu maddeyi kaldıracak yasama ve yürütmeyi, Adaleti sağlayacak temel ilkeleri olan güncellenmesi kolay olan bir ANAYASA düzenleyip referanduma sunun bakın nasıl bu halk koşa koşa sandığa gidip onay verecek
YAZIYA YORUM KAT