Belediyeler ve borçları ve seçim
Son zamanlarda yaşanan en büyük saçmalık tamamen hazırlıksız olarak daha Belediyeler yasası günümüze uygun ve mevcut anomalilerin ortadan kaldırılacağı bir Belediyeler yasası geçirilmeden tepeden inme bir kararla Belediye sayısının 28’de 18’e indirilmesi.
Gerekçeleri tam olarak açıklanmayan salt emir alındı diye yapılan bu değişimin sonuçlarının ne olacağı bilinmeden tamamıyla keyfi bir değişiklik.
Cevaplanması gereken ana sorular var.
1- Kapatılan bu Belediyelerin borçları ne kadardır? Bu borçlar birleşeceği Belediyeye yansıtılırsa o Belediyenin borcu ne olacaktır.
2- O kapatılan Belediyede çalışanlar nasıl istihdam edilecektir? Yeni oluşan Belediyede personel fazlası olmayacak mı? Olacaksa çözümü ne olacaktır?
3- Kapatılan Belediyelerin Başkanlarının durumu ne olacaktır? Devlet bütçesine ek mükellefiyet getirecek mi?
4- Devletin İçişleri Bakanlığına bağlı olan bu Belediyeler bu düzenlene ile oluşacak olan yeni Belediyelerin mali durumu ne olacak? Bu birleşmelerden doğacak yeni Belediyelere yapılacak Devlet yardımları ile bu Belediyeler getirimli bir Belediyecilik yapabilecekler mi?
Daha çok soru sorulabilir. Bir hafta sonra yapılacak seçimler öncesi İçişleri Bakanlığının üzerine düşen görevi yapmadığını açıkça görmekteyiz. En azında bize yukarıdaki sorularla ilgili resmi açıklamaları yapması gerekir ki sandığa gidecek seçmen kararını bu cevaplara göre versin.
Bu sorular verilmese halkın iradesi partizanca gasp edilmiş olacaktır. Meydan devletin kesesinden trilyonlarca para alan siyasi partilerin propagandalarına teslim olacaktır.
Hep yapılan ayni mi olsun? Seçim sonrası kazanılan Belediye başkanlıkları son 20 yılda Hükümet olan ve devlet kasasından yardım, Üçlü kararname ve müşavir kadroları ile trilyonları götüren iki partinin zaferi mi olsun?
Karar sizin. Halk hak ettiği yönetimler ile yönetilir.
YAZIYA YORUM KAT