1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Bu Kurultay sadece bir başkanlık seçimi değil"
"Bu Kurultay sadece bir başkanlık seçimi değil"

"Bu Kurultay sadece bir başkanlık seçimi değil"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, adaylık başvurusunun ardından basına açıklama yaptı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, adaylık başvurusunun ardından basına açıklama yaptı.

UBP Genel Başkanı Üstel, UBP’nin KKTC’nin yıkılmaz kalesi olduğunun altını çizerek, “UBP hiçbir partiye nasip olmayan 20 bine yakın aktif üyesi, örgütleri, kadın ve gençlik kolları ile bu ülkenin tartışmasız en büyük partisidir” ifadelerini kullandı.

Üstel, “İnanıyorum ki UBP binlerce yürek, 21 Eylül’de tek yürek olacak ve bir demokrasi şölenine dönüşecek seçimli kurultayımızda özgür iradesini sandıklara yansıtacak” dedi.

Üstel, “Başbakanlık görevini devraldığım günden bugüne ülkede yıllardır bekleyen büyük projeler ile reformları gerçekleştirmenin onurunu yaşadım” açıklamasını yaptı.

“Biz çalıştık, hükümet başardı, ülkemiz kazandı” diyen Başbakan Üstel, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

“Şimdi sırada başlattığımız tüm projeleri tamamlamak, şimdi sırada yeni hayalleri gerçeğe çevirmek var. Kimse kuşkuya düşmesin, verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz.”

Türkiye ile ilişkilerin çok iyi olduğunu hatırlatan Üstel, “Ülkede uzun yıllardır hem icraatlarda hem de hükümetlerde hiç olmadığı kadar istikrarlı bir gidiş var. Elbette bundan rahatsız olanlar vardır. Bu yüzdendir ki altını çizerek istikrar vurgusu yapıyorum” dedi.

“Bu kurultay sadece bir başkanlık seçimi değildir”

Üstel, “Kurultayımız bu yüzden çok önemli. Çünkü iktidardayız. Burada yaşanacak istikrarsızlık muhakkakı hükümete yansıyacak. Bu Kurultay sadece bir başkanlık seçimi değildir. Bu kurultay kişisel hesapların görüleceği bir kurultay olarak görenler de büyük hataya düşüyor. Bu kurultay hükümetin istikrarla devam etme kurultayıdır. Erken seçim bekleyenlere de “dur” deme, 2027’ye kadar hükümete devam etme kurultayıdır. UBP içinde karışıklık yaratarak, iktidar olmayı hedefleyenlere “dur” deme kurultayıdır” ifadelerini kullandı.

“Zaferden zafere koşacağız”

Üstel, “Ben yoksam UBP de olmasın diyenler bize güneş sevgisi öğretemez. Muhalefette bilsin UBP’yi bölemezsiniz, erken seçime mecbur bırakamazsınız. Bu kurultaydan hiç olmadığımız kadar bir ve güçlü çıkacağız. Zaferden zafere koşacağız. Resmi adaylık başvurumu yaptım. Ben size iktidarda kalmayı, istikrarlı hükümeti ve projeleri bitirmeyi vaat ediyorum. Sorunları çözmeyi vaat ediyorum. Size herkesi kucaklayan bir UBP vaat ediyorum. Gençlerin kadınların önünün açıldığı bir UBP vaat ediyorum. Ben size gelecekte yapılacak seçimlerde zaferle çıkacak bir parti vaat ediyorum ve söz veriyorum” açıklamasını yaptı.

“UBP üyeleri gereken cevabı sandıkta verecek”

Başbakan Üstel, “Ana muhalefet ağzıyla konuşarak, muhalefet gazetelerini de arkalarına alarak bize saldırıyorlar… UBP ciddi bir saldırı altındadır ama biz tüm bu saldırılara karşı biriz. UBP üyeleri gereken cevabı sandıkta verecektir… Başkaları kaos peşindeyken ben size iktidar vaat ediyorum” diye konuştu.

Üstel, “Durmak yok, yola devam. Zafer bizimdir, zafer inananlarındır” diyerek, sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.