DAÜ mezunu Khalil Nur Khalil Nijerya Kaduna Eyaleti’nin en genç direktörü oldu
“Hocalarıma Teşekkür Ediyorum”
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu Khalil Nur Khalil, henüz 28 yaşında Nijerya’nın Kaduna Eyaleti Yatırım Tanıtım Ajansı’na (KADIPA) Yatırım Bilgi Direktörü olarak atandı. DAÜ Mezunu Khalil, böylece Kaduna Eyaleti’nde bir kamu kurumunda direktörlük unvanını elde eden en genç isim oldu. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü’nde öğrenim gördüğü dönemde de başarılarıyla adından söz ettiren, her dönem yüksek şeref öğrencisi olan ve 3.98’lik ortalaması ile bölüm birincisi olarak DAÜ’nün en başarılı mezunları arasına adını yazdıran Khalil Nur Khalil, mezun olduktan kısa bir süre sonra direktörlük unvanına erişerek hem fakültedeki hocalarını, hem de DAÜ Ailesi’ni gururlandırdı. DAÜ’nün Başarılı Mezunu Khalil Ne İş Yapıyor? KADIPA Yatırım Bilgi Direktörü Khalil Nur Khalil, Yatırım Bilgi Birimi’nin yöneticisi olarak görev yapıyor. Kaduna Eyaleti’ne yatırım çekme stratejileri üreten birim, aynı zamanda ekonomik araştırmalar, yatırım verileri ve analizlerini yapıyor. Birim, Kaduna Eyaleti’nin stratejik ekonomik yatırım programlarına İş Çevresi Reformları uygulayarak öncülük ederken, net büyüme ve gelişim stratejileri konusunda devlet yetkililerine tavsiyeler veriyor.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Khalil Nur Khalil, DAÜ’de aldığı kaliteli eğitimin, kariyerinde elde ettiği başarıya büyük katkısı olduğunu belirterek, “Prof. Dr. Vedat Yorucu, Prof. Dr. Hasan Güngör ile Öğr. Gör. Berkan Tokar başta olmak üzere, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ndeki hocalarım ve danışmanlarımla yaptığımız etkileyici tartışmalar, benim ekonomi alanına olan ilgimi canlandırdı ve gelişim alanında bir kariyer izlememi sağladı.
Kendilerine büyük bir teşekkürü borç bilirim” diye konuştu. Genç Arkadaşlarına Tavsiyelerde Bulundu Aynı zamanda DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde öğrenim gören genç arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Khalil Nur Khalil, “Üniversite hayatları boyunca akademik eğitimlerinin yanı sıra dünyadaki yenilikleri, alanları ile ilgili başarı hikayelerini takip etsinler. Üstbilişsel becerilerini geliştirsinler ve bu süreçte karşılarına çıkan seviye tespit testleri, staj imkanları ve iş tecrübelerini en iyi şekilde değerlendirsinler. Hayatta kısa yollar yoktur. Ne kadar sürerse sürsün yalnızca sıkı çalışma sonuç verir.” şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT