1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Düşte Umut, Yürekte Sızı” Güzelyurtlularla buluştu
“Düşte Umut, Yürekte Sızı” Güzelyurtlularla buluştu

“Düşte Umut, Yürekte Sızı” Güzelyurtlularla buluştu

“Düşte Umut, Yürekte Sızı” Güzelyurtlularla buluştu

A+A-

Bir süre önce yaşamını yitiren Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) kültür sanat programcısı Hakan Çakmak’ın kaleme aldığı, tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy’un yaşamını anlatan “Düşte Umut, Yürekte Sızı” isimli kitabın tanıtımı ve söyleşi etkinliği, dün akşam Güzelyurt’ta GÜKAD lokalinde gerçekleştirildi. 

Yaşar Ersoy ile Hakan Çakmak’ın birlikte yaptıkları sanatsal, kültürel çalışmalar ve yayınlardan oluşan video gösterimi ile başlayan etkinlikte, GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy ve Khora Yayınları adına Mustafa Keleşzade konuşma yaptı.

KANSOY

GÜKAD Başkanı Kansoy, duygu yoğunluğu yaşadığını belirterek, “İki değerli insan olan kültür sanat sevdalısı Hakan Çakmak ve tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy’un böylesi bir projede buluşması çok anlamlıdır. GÜKAD olarak bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

KELEŞZADE

Khora Yayınları adına konuşan Mustafa Keleşzade de, “Düşte Umut, Yürekte Sızı” kitabını yayımlamaktan dolayı onur duyduklarını ifade ederek, eserde Yaşar Ersoy’un yaşam ekseninde Kıbrıs Türk kültür ve sanat yaşamından çok önemli kesitlerin yer aldığını söyledi.

ERSOY

Kendi yaşamının kaleme alındığı kitabın tanıtımını yapan tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy da konuşmasında, “Hakan Çakmak, yaşamı boyunca Kıbrıs Türk kültür sanat yaşamının kayıt altına alınması ve bu konuda bir bellek oluşması için bıkmadan usanmadan çalıştı ve bu belleği bir ipek böceği gibi oluşturdu” dedi.

Ersoy, “Hakan Çakmak bir candır ve o yaşıyordur. Aziz Nesin’in dediği gibi Çakmak bizlere bıraktıkları ile ömür almıştır. BRT’nin en büyük görevi bu arşive sahip çıkmaktır. Çünkü bu bellek bütün toplumun belleğidir” dedi.

Hakan Çakmak ile birçok önemli çalışmaya imza attıklarını da kaydeden Ersoy, bu çalışmaların sonuncusunun ise “Düşte Umut Yürekte Sızı” olduğunu belirtti.  

Sanatçı dayanışmasının ürünü olarak ortaya çıkan kitabın editörlüğünü Feriha Altıok, kapak tasarımını da Emin Çizenel’in yaptığını ve 2 yıllık süreçte tamamlandığını ifade eden Ersoy, kitapta kendi hayatını, kavgasını, sevdasını, tüm anti-demokratik baskılara ve zorluklara rağmen yılmadan yaptığı mücadelesinin anlatıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.