Kıbrıs İlim Üniversitesi Kariyer Günleri Zirvesi sona erdi
Kıbrıs İlim Üniversitesi 21 Aralık - 4 Ocak tarihleri arasında on gün süren kariyer günleri etkinliği düzenlendi.
Kıbrıs İlim Üniversitesi 21 Aralık - 4 Ocak tarihleri arasında on gün süren kariyer günleri etkinliği düzenlendi.
Toplamda 10 konuşmacının yer aldığı ve eğitim verdiği konferans dizisi açılış gününde Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü, Kültür Sanat Komitesi Başkanı Doç. Dr. Serkan İlseven üniversite öğrencilerinin kariyer konusunda öğrencilik hayatlarında gerek staj konusunda gerekse farklı iş tecrübeleri edinmelerinin önemine değinmesi ile başladı.
Kariyer Zirvesi’nin açılış gününe katılan Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Çağın Zort üniversite öğrencilerinin kariyerlerine nasıl yön vermeleri konusunda deneyim ve tecrübelerini aktardı.
İŞ İNSANLARI TECRÜBELERİNİ AKTARDI
Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği Başkanı Enver Mamülcüoğlu ise iş hayatında başarıyı yakalamak için kariyer yaşamlarına erken yaşta başlamalarını bununla ilgili çalışmaların ne kadar önem taşıdığını vurguladı.
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz Gelecek ve Kariyer Planlama evrelerinde karar alma sürecinin ne kadar önemli olduğunu belirtti. Kariyer Hayatında mutlu bir yaşam sürdürebilmenin önemli olduğunu ve bu sürecin iyi bir şekilde yönetilmesi konusunda aday öğrencilerle bilgilerini paylaştı.
Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç Kariyer Zirvesi konusunda öğrencilerimize katkı sağlayacağı ve kariyer yaşamlarında alacakları bilgilerinin önemini vurgulayarak, Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak öğrencilerin 1. Sınıftan itibaren sektöre hazırladıklarını ve onları başarılı bir kariyere sahip olmaları için bu konferanslar dizisinin ve kariyere katkı sağlayacak eğitimlerin sürekliliğinin çok faydalı olacağının altını çizdi.
Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç “İŞ ETİĞİ” konusunda katılımcılara ve misafirlere kariyer yaşamında önemli bir rol oynadığından bahsetti.
KARİYER GÜNLERİNE ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Kariyer Zirvesi’nin son gününde öğrenci ve katılımcılarla bir araya gelen KIÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Selman Arslanbaş, geleceğin popüler mesleklerinin geleceğin meselelerinden olduğuna açıkça değindi. Öğrencilerin diploma almalarının yanında kariyerlerinde teknoloji kullanımı ve kişisel gelişim uygulamalarının da önemine değinen Dr. Selman Arslanbaş, gelecekte iş hayatında var olacak öğrencilere sadece kendi alanlarında değil birçok beceri kazanılması gerektiğinden bahsetti.
İş arayan tüm üniversite öğrencilerinin ve şu an öğrenim gören öğrencilerin, kendilerini işverene ya da yetkili kişiye doğru ifade edebilmelerinin önemli detayı olan özgeçmişleri ve mülakattaki iletişim becerilerinin nasıl geliştirileceği hakkında bilgiler Öğr. Gör. Tugay Yazgan tarafından aktarıldı.
Öğr. Gör. Aşkım Kapışmak, konferansta geçmiş travmalarımızın üzerine çalışmamız gerektiği üzerinde durdu. Pandemi sonrası değişen dünya düzeninde zengin olmak, güçlü olmak, varlıklı olmanın yanında iyi bir ruh haline sahip olmanın da çok büyük bir başarı olduğundan sıkça bahsetti.
Kariyer yönetimi kapsamından Öğr. Gör. Serhat Yabancı hayır diyebilmenin öneminden bahsetti. Hayır diyememenin altında yatan psikolojik nedenlere değindi
Turizmin önemi, İstihdam ile ilişkisi, ülkemizin turist kapasitesi ile ilgili birçok konuya değinen Öğr. Gör. Pınar Barut ise turizm konsun da kariyerlerini nasıl yürütmeleri ve yönetmeleri hakkında mesleki olarak bilmeleri gereken yöntemlerden bahsetti.
İş hayatında kariyer yönetiminde sosyal medya kullanımının öneminden bahseden Yrd. Doç. Dr. Aslı ÖKTEN giderek artan sosyal medya kullanımının hem kariyerimiz için hem de gelecekteki hedeflerimiz için çok önemli olduğuna değindi. Dünyada online mülakat sisteminden bahsederek çeşitli öneri ve bilgi verici paylaşımlarda bulundu
AKADEMİSYENLER DEĞİŞEN VE GELİŞEN ÇAĞA GÖRE MESLEKLERİN GEREKLİLİKLERİNİ ÖĞRENCİ VE KATILIMCILARLA PAYLAŞTI
Yüksek Mimar Furkan Batuhan Canlı Mimarlık kariyerinde planlama ve kariyerin zirve noktasını önemlerinden ve nasıl ulaşılması gerektiği konularına değinen konuşmacımız mimarlıkla ilgili teknoloji ve tasarım içeren programların mimarlık bölümü öğrencileri için gerekliliğinden ve programlar hakkında bilgi sahibi olunmasının öneminden bahsetti.
Öğr. Gör. Eda Çiftçi Aksoy, sağlık sektörünün mezunlardan beklediği beceri ve bilgilerin dijitalleşen dünyaya uygun olması ve mesleki kariyerlerinde bu yeterliliklerin kazanılmasına değinerek sağlık alanında aday öğrencilerin teknolojik gelişmeleri takip etmesi bu uygulamaların yaşam boyu öğrenmeye açık olduğunu kariyer yaşamlarında bu öğrenimlerin kişilere kazanım sağlayacağını belirtti.
Öğr. Gör. Yücehan Yücesoy, Çevrimiçi dünyada kariyer yönetimi nasıl olmalı ve teknolojinin doğru bir biçimde kullanmalarının önemli olduğunu vurgulayan Yücehan Yücesoy geleceğin mesleklerinde teknolojiyi iyi bir biçimde kullanan kişilerin kariyer yaşamlarında başarılı olacaklarını ifade etti.
HABERE YORUM KAT