"Cumhurbaşkanı’nın eleştirinin ötesine geçilerek linç kampanyası kabul edilemez"

Barış Pınarı Harekatı konusunda sessiz kalan isimlerden olan CTP lideri Erhürman, Meclis'te hem harekata hem de Akıncı'nın açıklamalarına ilişkin konuştu.

Ana muhalaefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sessizliğini bozdu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tartışılan açıklamalarını değerlendirdi.

Erhürman, Türkiye’nin yıllardır teröre karşı yürüttüğü mücadele, güvenliğin bir an önce sağlanması hedefine ulaşmasının herkesin temenni ettiği şeyler olduğunu vurguladı.

“Son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. Kullandığımız kelimelere özen göstermemiz gerekiyor. 3 düşünüp 1 hareket etmeliyiz” diyen ana muhalefet lideri, ” Bugün yapılmakta olan harekatın güvenliği sağlama hedefine bir an önce ulaşması dileği konusunda farklı düşünenler olduğunu düşünmüyorum” görüşünü paylaştı.

“Ortak noktalarımız sözler üzerine ayrıştığımız noktalardan çok çok fazla. Farklı düşünmediğimiz noktaları farklı düşünüyormuşuz noktasına getirmemeliyiz” diyen Erhürman, Akıncı’nın açıklamaları ve sonrasında yaşananlara ilişkin de şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’nın açıklamasında katılmadığımız, bu şekilde söylenmemeliydi diye düşündüğümüz yerler olabilir. Cumhurbaşkanı bir şekilde bu sözcüklerle ifade etmeyi kendi tercih etti, biz buna katılmayabiliriz, sonuç itibariyle cumhurbaşkanlığı makamı da eleştiriye açıktır ama Cumhurbaşkanı’nın eleştirinin ötesine geçilerek linç kampanyası konusu haline gelmesi bizim açımızda kabul edilebilir bir şey değildir.”

Gündem Haberleri

Tatar: Haspolat’ta kapı için yeni bir yol yapabiliriz
Sefer Buğra Altundağ’ın kararı yarın açıklanıyor
Şampiyon Meleklerin aileleri Adıyaman’dan döndü
Dinçyürek: Sağlık merkezlerimizin ihtiyaçlarını hızla gideriyoruz
“İskele, ülkedeki çarpık yapılaşmanın sembolü”