GAÜ Kütahya’dan büyük altın madalyayla döndü

“KKTC’ye toplam 1 Büyük Altın Madalya, 4 Altın Madalya ve 1 Büyük Vermey Madalya kazandırdık”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre “Büyük Zaferin 100. Yılı/Başkomutan Meydan Muharebesi” münasebetiyle TC Ulaştırma Bakanlığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Anonim Şirketi ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ulusal sergi ve yarışmaya GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser de katılım gösterdi. 

Uşak’ta gerçekleşen ulusal sergi ve yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Ulvi Keser “Başkomutan Meydan Muharebesi ve Büyük Zaferin 100. Yılında Kütahya’da yapılan bu yarışma ve sergi son derece önemli ve gurur vericidir. Daha önce toplam 56 yarışmaya giren ve son olarak pandemi öncesinde Ankara’da 2019 yılında gerçekleştirilen Milli Mücadelenin 100. Yılı Özel Sergisi’nde “Büyük Altın” madalya kazanan “Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi” koleksiyonu Kütahya’da yarışmış ve sergilenmiştir. Bu koleksiyon son 100 yıllık zaman diliminde Kıbrıslı Türklerin verdikleri hayatta kalma ve var olma mücadelesinin bir yansıması olup bu adada yaşadığı acıları, hayatta kalma mücadelelerini, direnme güçlerini ortaya koyma açısından son derece önemli ve bir ikincisinin olmadığı tarihi belgelerden oluşmaktadır. Toplam 8 panoda 128 özel föy üzerinde sergilenecek olan yaklaşık 250 civarındaki tarihi belgeler arasında Yzb. Cengiz Topel’in şehit olduğu süreç, 1963-1967 döneminde Kızılay çadırlarında geçen sancılı ve zorlu hayat, 1920 sonrası genç Türkiye cumhuriyetine yönelik Kıbrıslı Türk belgeleri, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na ait esir mektupları, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı ile ilgili nadir parçalar, Kızılay sahra hastanesi, Kıbrıslı Türklerin ilk posta damgası gibi bizim nadir olarak nitelendirdiğimiz parçalar bulunmaktadır. Büyük zafer vesilesiyle Kütahya’da ziyarete gelen kamuoyuna Kıbrıslı Türklerin yaşadıklarını göstermek, hatırlatmak ve yarışma sonunda alınabilecek en üst düzey madalya olan “Büyük Altın Madalya” ile ödüllendirilmek gerçekten son derece gurur verici ve anlamlı olmuştur” dedi.   

“KKTC’ye toplam 1 Büyük Altın Madalya, 4 Altın Madalya ve 1 Büyük Vermey Madalya kazandırdık”

Prof. Dr. Keser ayrıca sergi kapsamında en son araştırması olan “Posta Faaliyetlerinde Rum-Yunan Propagandası” isimli kitabının da literatür sınıfında sergilenip yarıştığını ve literatür sınıfında bu araştırmasının da Büyük Vermey Madalya ile ödüllendirildiğini belirtti ve bu kitapta Yunanların 1950’li yıllardan itibaren, Kıbrıslı Rumların da ağırlıklı olarak 1963’ten günümüze kadar kara propaganda unsuru olarak posta faaliyetlerini kullanıp Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aleyhinde yayınladıkları ve piyasaya sürdükleri posta damgaları, kaşeler, zarflar, kartlar, kartpostallar, pul serileri ve özel uygulamaların bulunduğunu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Keser ayrıca yarışma ve sergiye KKTC adına katılan Bünyamin Altınok, Sedat Çomunoğlu, Onur Göçmen ve Doğan Hayat’ın da toplam 4 altın madalya aldıklarını, böylece KKTC’ye toplam 1 Büyük Altın Madalya, 4 Altın Madalya ve 1 Büyük Vermey Madalya kazandırdıklarını da belirtti.

Eğitim Haberleri

Yücesoy: Çocuk Hakları Sözleşmesi uluslararası hukuk bağlayıcılığı olan sert hukuk kaynakları arasındadır
LAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri bilgilendirme toplantısında bir araya geldi
LAÜ’nün geleneksel 'Neşeli Cumartesileri' başladı
Atatürk LAÜ’de anıldı
LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Oryantasyon Günü düzenledi