Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın “koltukta kalma uğruna” Türkiye’den 167 öğretmen getirilmesi için resmi girişim başlattığını savunarak, “onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den talep etmek, ülke insanına saygısızlık” dediler....
KTÖS ve KTOEÖS'den haklı bir ses Yükseltilmesi...
İşte bu aşamada, bu atamaları daha iyi bir şekilde irdeleye bilmek için....
Türkiye'yedeki ÖĞRETMEN ATAMALARINA da bakmak gerekir...
Türkiyede 400 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmen varken, Kartal'da bir okulda din dersine imam giriyor....
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin çoğu yönetici olarak atanınca bu ders için öğretmen açığı ortaya çıktı.
Okullarda hem seçmeli hem zorunlu çok sayıda dini içerikli ders olunca, 400 bin öğretmen adayının atama beklemesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı çözümü, “ücretli öğretmen” adı altında mahalle imamlarına ders verdirerek çözüyor...
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, 4+4+4 yasasının çıkması ile birlikte imamların derslere girmeye başladığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Öncelikle imamların çalışma alanları okullar değildir. Öğretmenler gidip camide imamın yapması gerekeni yapıyor mu ki imam öğretmen yerine gelip, nasıl ders anlatabilir? Okullarımızda farklı inançlardan, farklı mezheplerden ailelerin çocukları bulunmaktadır.
Öğretmen....
Öğrencilerin karşısında eşitliği ve tarafsızlığı temsil eder...
Aynı zamanda. Farklı inançların olduğu ülkemizde imam kimliğinin sınıfa girmesi düzenlemesi öğretmen kimliğinin tarafsızlığını ortadan kaldırmakta,öğretmen yerine imamı tarif etmekte ve dayatmaktadır....
Kaldı ki pedagojik formasyonu ve alan bilgisi olmayan imamlar öğretmen niteliğini taşımamaktadır. İmam hatip dahil hiçbir okul türünde doğru değildir. Ataması yapılmayan öğretmenler yarım milyona yaklaşmışken, öğretmen ataması yapmayan bakanlık söz konusu imamlar olduğunda her türlü istihdam koşulunu sağlamakta, az saat çalışıp en çok maaş alan, lojman vb. tüm ihtiyaçları, sosyal hakları tüm emekçilerden daha iyi şartlara sahip imamlara ayrıca istihdam koşulu sağlamaktadır.
Bir eğitim uzmanı, bu konuyla ilgili şu noktalara dikkat çekti: Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri eğitim yönetimi yüksek lisansı, doktorası mı yapıyor? Hangi doğuştan yöneticilik özellikleri var da Türkiye genelinde okullarda ciddi bir oranda yöneticilik yapıyorlar?
-Ücretli öğretmen olan yerlerde böyle bir uygulama yapılıyor deniliyor. İmam hatip öğrencilerine de yazık ama normal liselere hiçbir şekilde girmemeleri gerekiyor.
-Madem din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmen açığı vardı. O zaman ücretli öğretmen ya da imamlara ne gerek var? Neden bu ders için öğretmen ataması yapılmıyor?
DİKKAT....
“Onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den talep etmek, ülke insanına saygısızlık”
Hedef nedir ?....
Türkiyede NE VARSA KKTC'de de O OLACAK....