UBP-YDP hükumetine hazır olun.
Evet son günlerde senaryo olarak ortaya konan UBP-HP hükumet senaryosunun aksine ben gidişatın bizi UBP- YDP hükumetine taşıdığını görmekteyim.
Son zamanlarda konuşulan senaryo UBP kurultayından sonra HP genel başkanının da verdiği demeçlerin yorumanması ile kumetin bozulacağı,UBP-HP Hükumetinin kurulacağı,Kudret Özersay’ın bu Hükumette yer almayarak müşterek bir Cumhurbaşkanı adayı olarak destekleneceği şeklindeydi.
UBP Kurultayı yedi binin üzerinde üyenin oy kullandığı bir kurultay olmuştur.İlk turda bir aday doğrudan seçilmese bile Hüseyin Özgürgün’ün ikinci turdan çekilmesi ile Ersin Tatar UBP Başkanlık koltuğuna oturmuştur.
Ben buraya kadar ilk senaryonun geçerli olduğu saplantısında idim.Ancak bu süreç içinde Cunhurbaşkanlığı için ne yazık ki Ersin Tatar hariç başka isimler gündeme gelmiş ve hepsinin destekçisi UBP olarak telafuz edilmiştir.
Bu isimler Kudret Özersay.Onursal başkan Dr.Derviş Eroğlu ve Serdar Dnktaş olmuştur.
Ancak UBP Parti meclis toplantısında iki adayın Genel Sekreterlik yarışında kazanan tarafın Hasan Taçoy olması yukarıdaki senaryonun geçerliliğini kaybettiği düncesine sahip oldun.
Hasan Taçoy Parti içinde hep üst kademede olmayı hatta Başkan olmayı bir şekilde başarmış bir kişilik.Başaramadı zamanlarda partisini terk edip DP’ye da sığınmış sonrasında ne hikmetse geri Partisi UBP’ye dönmüştür.Kabaatimce yine yıkarıya tırmanmak için kendisine zemin hazırşayacak bir konuma gelmiştir.
Kurultay öncesi UBP Genel Sekreterliğini başarı ile yürüten Dursun Oğuz yeniden aday olmasına rağmen seçimi kaybeymiştir.
UBP içinde Dursun beyin temsil ettiği kesimlerin bu durumu kabullenmelerine ben kuşkulu olarak bakmaktayımHatta bu durumu o kesimin dışlanması olarak algılatabilecek boktadadırlar.
Bu durum ve davranışları alt alta koyduğum zaman
- Ersin bey Cumhurbaşkanı adayı değil.
- Derviş beyin adı Cumhurbaşkabnı olarak gündeme geldi
- Genel sekreter seçimlerine Başkanlık seçiminde olduğu gibi Derviş beyin müdahalesi olduğu söylenmekte.
Bu durum Dursun beyin tabanını rahatsız etmektedir.
Malum DP içinde yaşanan bu tip olaylar neseniyle ayrışmalar olmuş ve TDP oluşumuna kadar gidilmişyir.
Seçimlerde YDP’nin gösterdiği başarı Dursun oğuz ve arkadaşlarını cesaretldirerek UBP’de de benzer ayrışmaların olabilmesi için ışık olmuştur.
Dörtlü Hükumet maalesef bu tarihe kadar vatandaşa güven verememektedir hatta iki Bakan dışında hiçbir bakanı başarılı bulmamaktadırlar.
Bu başarısızlıklar 1998 ve 2009’da olduğu gibi sadece UBP’nin değil ayni zamanda seçim sonrası ilk kez Meclise giren YDP’nin kavgacı duruşunu değiştirmesi nedeniyle yelkenlerini doldurmaktadır.
İşte yukarıda sıraladığım nedenlerle UBP’de yaşanan Genel Sekreterlik seçimi sonrası geçmişte DP’de yaşanan taban kayması UBP’de gerçekleşirse yapılacak seçim sonrası bizi olası bir UBP-YDP Koalisyon Hükumetine taşıyacaktır.
Bu yazdıklarım yukarıda da yazdığım gibi benim senaryomdur birtakım gelişmeler nedeniyle ortaya koyduğum bir senaryodur.Her senaryonun gerçekleşmesi mümkün olmayabilir.
YAZIYA YORUM KAT