1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Vicdani red hakkına aykırı!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Vicdani red hakkına aykırı!

A+A-

 

Askerlik yapacaksın diyenler ne kadar askerlik yaptılar? Ya da nerede, nasıl bir askerlik yaptılar? 
Çürük raporu alıp da sağlam olan ve askerlik yapmayanlar da var bu ülkede. Kimdir bunlar diye soracak olursak, o insanlardır ki askerlik yapacaksın diyenlerdir. Kendileri rahat yerlerde askerlik yapacak. Hatta o kadar rahat yapacaklar ki sanki de tatil yapmış gibi olacaklar, ama iş vicdanı red'de gelince bu tip insanlar askerlik şart, yapılması gerekir diyecektir. Ya siz adam akıllı askerlik neden yapmadınız da şimdi konuşuyorsunuz? Ne hakla konuşuyorsunuz? Konuşma hakkınız mı var? Önce kendinize bir bakınız. Konuşma hakkınız yok sizin ey askerlikten bahsedenler. Askerlik yaptınız mı da konuşuyorsunuz?
Bu memlekette kimler ne şartlar altında askerlik yaptı çok iyi biliyoruz. Askerliğin A'sını dahi bilmeyenler şimdi başlıyorlar konuşmaya. 
Bu memleket'te geçirilen bedelli askerlik yasası kimler için geçirildi sanki de bilmiyoruz. 
2012'de UBP hükümet'teyken para karşılığı bedeli askerliği yürürlüğe koymuştu. Bu da o efendilerin, çok askerlik sevenlerin almış olduğu karardı. Yani vatani görevi sevenlerin kararları, ver parayı da kurtul askerlikten anlayışıydı. Parayı veren kurtulur diyen UBP, bu kıyağı sırf kendi evlatları ve yandaşları için hayata geçirmiş oldu. Yani bugün güvenlikten bahseden UBP, o yıllarda birçok insanın askerlikten ayrı tutulmasını sağladı. Peki bu yapılan güvenlik sorunu değil miydi? Eğer bugün bu vicdanı red konusu güvenlik sorunuysa, o zaman o geçirdikleri bedelli yasası da güvenlik sorunuydu. Yok o güvenlik sayılmayacak, ki birçok insan söz konusuydu o yıllarda ama bugün o vicdani red sayısı o kadar bile değilken güvenlik sayılacak. 
Vay sizi çakallar vay! 
Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? 
Siz akıllı ama bu halk ahmak öyle mi?
Konu güvenlik ise siz neden bedelli yasasını geçirdiniz?
Hadi konuşun bakayım ey ucuz kahramlık sergileyenler sizi.
Siz çıkarlarınız için her şeyi yapacaksınız da iş dünyada var olan bu vicdanı red hakka gelince başlayacaksınız karşı çıkmaya.
Vicdani red kişinin hakkıdır. 
Bu hakka karşı durmanız sizi haklı mı gösterecektir? 
Neye göre haklı olacaksınız ki?
Bedelli askerliğine göre mi? 
Ya da zamanında çürük diye verdiğiniz raporlara göre mi? 
Yoksa sözde askerlik yaptığı evlatlarınıza göre mi?
Söyleyin bunlara göre mi?
Her neyse, mecliste yer alan CTP, HP, TDP ve DP bakınız vicdanı red konusunu nasıl ele alıyor.
Eğer ki askerlik yapmak ve silah tutmak istemeyenler varsa bunları belirleyecek bir kurul oluşturulacak. 
Peki bu kurul kimlerden oluşacak? 
Bu kurul neye göre karar verecek?
Adam açıkça askerlik yapmak istemez bundan öte şey mi olur. Sen nasıl karar vereceksin ki. Kişi kendi kararını verir. Sen ona uymak durumundasın. Bu ona verilen en doğal hakkıdır. Sen bu hakkı bir kurul yoluyla belirleyeceksin, bu resmen hakkı çiğnemektir. Bir de şu var tabi ki vicdanı red'ciler askerlik sürelerini her hangi bir devlet kuruluşunda çalışmak suretiyle tamamlayacaklar. Bu devlet kuruluşlarına asker de dahil edilmiştir. Yani nöbet, silah tutmayacak. Eğitim, spor yapmayacak. Ama diğer işlerde görev alacak. Komutan postası, şöför, santralcı, yazıcı veya temizlikçi gibi.
Böyle şey mi olur? Bu açıkça vicdanı red hakkına aykırı bir durumdur. Sonuçta o askeri kışla içerisinde emir altında asker sayılacaktır.
Şunu da belirteyim, kışla altında askerlik süresini yerine getirmek istemez hiç bir vicdanı red'ci.
Bunu da zaten dile getirdiler.
Evet, öyle görülüyor ki hükümet edenlerin alacağı bu kararla bundan sonra yine büyük kavgalar meydana gelecek demektir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.