1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Yatırımcıları uçuruma sürüklüyorlar”
“Yatırımcıları uçuruma sürüklüyorlar”

“Yatırımcıları uçuruma sürüklüyorlar”

CTP Milletvekili Asım Akansoy, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın “dünyadan uzaklaşma ve siyasetin yeniden çözüm ekseninde kurulması gerektiği” uyarısını hatırlatarak, bu uyarının yerinde olduğunu belirtti.

A+A-

CTP Milletvekili Asım Akansoy, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın “dünyadan uzaklaşma ve siyasetin yeniden çözüm ekseninde kurulması gerektiği” uyarısını hatırlatarak, bu uyarının yerinde olduğunu belirtti. Akansoy, Erhan Arıklı’nın Talat’ın uyarılarına “Romantik Federalistler bizi suçlamaya devam ediyor” şeklinde yanıt verdiğini ifade etti.

Akansoy, Tatar ve Üstel’in mevcut siyasetinin Kıbrıs Türk toplumunu büyük tehlikelere sürüklediğini vurguladı. Hükümetin ve atanmış Cumhurbaşkanının, bugüne kadar yapılan uyarı ve değerlendirmeleri görmezden geldiğini belirten Akansoy, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ve Kıbrıs’taki mülkiyet sorunlarına ilişkin alınan kararların göz ardı edildiğini söyledi.

“Yatırımcıları uçuruma sürüklüyorlar”

Akansoy, hükümetin, yatırımcıları adeta uçuruma sürüklediğini ifade ederek, “Yürüyün da gorgmayın arkanızdayım” açıklamaları ve Rum mülklerine verilen tapuların KKTC devleti güvencesi altında olduğunu iddia etmenin boş bir çaba olduğunu dile getirdi. Akansoy, bu iddiaların geçerli olması durumunda TMK’nın kurulmamış olacağını vurguladı.

TMK’nın amacının, mülkiyet sorununu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ekseninde çözmek olduğunu belirten Akansoy, Taşınmaz Mal Yasası’nın, iki kesimlilik ve iki toplumluluk ilkelerini gözettiğini ve komisyonun mülk sahiplerinin taleplerini bu çerçevede yerine getirdiğini ifade etti. Akansoy, şu anda KKTC'yi tanıyan veya tanımayan hiçbir devletin bu güvenceyi veremeyeceğini belirtti.

AFİK Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney Kıbrıs’ta tutuklanması olayına da değinen Akansoy, atanmış hükümet yetkililerinin bu durumu yanlış yorumladığını ve aklı selim bir strateji geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Akansoy, Kıbrıs Rum egemenlerinin mülkiyet ve diğer alanlarda Kıbrıs Türk toplumunu sıkıştırmasının kabul edilemez olduğunu, ancak Tatar ve hükümetinin çözümü reddederek bu oyuna kapı araladığını ifade etti.

“Ortak akıl zemini bozuk”

Hükümet sözcülerinin sürekli olarak ortak akıl ile hareket edilmesi çağrısında bulunduğunu, ancak mevcut zeminin bozuk olduğunu dile getiren Akansoy, bu bozuk zemin ile çözüm ekseninden uzaklaşmanın Kıbrıslı Türklere ve KKTC’ye yatırım yapanlara ciddi zarar verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirtti. Akansoy, çözümün parametrelerinin açık olduğunu ve mevcut siyasetle iç birliktelik ve güven ortamı yaratmanın imkansız olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.